Welke kleur kleding past bij mij
Herenkleding combineren: zo kies je de juiste kleur kleding die bij je past

Herenkleding combineren: zo kies je de juiste kleur kleding die bij je past

Geschreven door:
Gwen Teske

Hoe moet je als man een grijze broek combineren? En welke kleuren passen bij blauw? Misschien wil je een lichtgrijze of juist zwarte broek combineren, maar weet je niet welke kleur het beste bij je past? In dit artikel geven we antwoord op deze veel gestelde vragen over het combineren van kleding voor mannen. En bovenal geven we antwoord op de vraag: “Welke kleur kleding past bij mij?”.

Waarom als man de juiste kleuren kleding combineren?

Voordat we uitleg geven over welke kleuren er bij blauw, grijs of zwart passen en hoe je bijvoorbeeld een grijze broek voor heren moet combineren, is het goed om eerst uit te leggen waarom het belangrijk is een kleur te kiezen die bij je past als man. Voor mannen is dit misschien nog wel belangrijker dan voor vrouwen. Waar vrouwen hun uitstraling nog krachtiger kunnen maken met make-up, moet een man dit echt hebben van zijn kapsel en het dragen van de juiste kleur kleding. Kies je een kleur die niet bij je past, dan kan dit je uiterlijk een stuk minder sprekend maken, dan wanneer je de juiste kleuren draagt als man. Maar wees gerust, in dit artikel lichten we dit uitgebreid toe!

Kleurtypes bij mannen: het zomertype, lentetype, wintertype en herfsttype

Bij kleurstyling wordt er in basis altijd eerst gekeken naar wat voor kleurtype man je bent. Dit heeft niks met smaak te maken, maar alles met de kleurtoon van je huid, ogen en haar. Heb je bijvoorbeeld meer roder pigment in je huid (warm) of juist geler (koel)? Dat maakt een enorm verschil! Om uit te zoeken welke kleur het beste bij jou past als man, is het goed om te onderzoeken of je een zomertype, lentetype, wintertype of herfsttype bent. Binnen deze types bestaan ook nog weer nuances, maar in het kort is het als volgt te omschrijven:

Kleuren kiezen voor zomertype mannen

Een zomertype man heeft vaak de volgende uiterlijke kenmerken: grijs tot blauwe of koelbruine ogen, lichtblond tot middendonker haar en een lichte, koele (vaak met wat roodheid bij de wangen).

Mannen die zomertype zijn, kunnen het beste koele kleuren kiezen of zacht en niet te donker. Denk aan: groen, grijs, chocoladebruin en offwhite, taupe, roze (framboos) en oudroze, mintgroen, lila en zacht paars.

Kleuren combineren voor een man die zomertype is

De genoemde kleuren zijn vaak goed met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een grijze broek combineren met een roze trui of polo. Maar ook kun je een lichtgrijze broek voor heren combineren met mintgroen of lila. Draag je liever bruin? Dan kun je dit beter combineren met taupe of offwhite. Een zomertype kan ook heel goed een lichte spijkerbroek combineren met een pastelkleurig t-shirt.

Kleurstyle Zomertype

Kleuren kiezen voor wintertype mannen

Een wintertype man heeft vaak de volgende uiterlijke kenmerken: grijze, blauwe, grijsgroene of koelbruine ogen, een koele haarkleur (van witgrijs tot koel donkerbruin) en een koele (rozige) huid.

Mannen die wintertype zijn, kunnen net als het zomertype voor koele kleuren kiezen. Maar daarnaast past helder en vrij donker het beste bij deze mannen. Zij kunnen kleurencombinaties dragen van heel licht tot donker. Belangrijk is dat deze mannen iets donkerders bij hun gezicht dragen. Contrast is dus geen probleem voor een wintertype man! Denk aan de volgende kleuren kleding: zwart, antraciet, grijs, helder blauw, helder roze (fuchsia), turquoise, petrol, helder lila en paars, taupe, chocoladebruin en wit.

Kleuren combineren voor een man die wintertype is

Mannen die wintertype zijn kunnen heel goed een zwarte broek combineren met wit of heldere kleuren. Wintertypes kunnen wel een lichtgrijze broek dragen, maar combineren die dan het beste met een donker t-shirt of overhemd, zodat zij bij hun gezicht een donkere kleur dragen. Draag je liever wel een overhemd in een lichte kleur, kies er dan voor om deze te combineren met een donkere stropdas of donker jasje. Wil je weten welke kleuren er bij helder blauw passen? Blauw is goed te combineren met antraciet en grijs. Echter moet het wintertype man oppassen met donkerblauw. In dat geval kan hij beter kiezen voor antraciet in combinatie met helder blauw.

Kleurstyle Wintertype

Kleuren kiezen voor lentetype mannen

Het lentetype man heeft vaak groene, groenblauwe, bruingroene of helderblauwe ogen, warmblond haar (van lichtblond tot middendonker) – maar ook roodtinten en warme bruintinten komen voor – en een warme, perzikachtige huidtint (vaak met sproeten).

 

Mannen die lentetype zijn, kunnen het beste kiezen voor kleuren die warm, redelijk helder en enigszins licht zijn. Denk aan: warme (gelige)bruintinten, geel, groen (van legergroen tot grasgroen), helder zalm, turquoise, koraal en gebroken wit. Een heldere, sprekende accentkleur staat vaak het mooist bij het gezicht van een lenteman. Dit kun je terug laten komen in een jasje, stropdas, petje of bijvoorbeeld in je brilmontuur.

 

Kleuren combineren voor een man die lentetype is

Heren die lentetype zijn kunnen heel goed bruine tinten combineren met heldere kleuren als geel of groen. Een grijze of lichtgrijze broek is niet de beste keuze voor het lentetype. Wil je toch een lichte broek voor heren dragen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een broek in een zachte groentint. Deze kun je goed combineren met okergeel, warm wit of koraal.

Kleurstyle Lentetype

Kleuren kiezen voor herfsttype mannen

Het herfsttype heeft meestal een warme oogkleur zoals: groene, bruine, groenblauwe of bruingroene ogen, een warme haarkleur, zoals donker honingblond, roodtinten en warme bruintinten en een vrij lichte, warme huidtint.

 

Mannen die het kleurtype herfst zijn, kunnen het beste kiezen voor kleuren die warm en wat donkerder zijn. Een man van dit kleurtype kan wel lichte kleuren dragen, maar kan dit het beste combineren met warme, donkere tinten. Denk aan kleuren als: warme bruintinten, roestbruin, terracotta, goudgeel, maïsgeel, warm groentinten (bijvoorbeeld olijf- en mosgroen), petrol, gedempt oranje (niet fel), cognac, perzik, khaki, abrikoos, bordeaux, warm grijs, okergeel/ mosterd, zalm, turquoise, koraal en warm wit. Een herfsttype kan felle kleuren beter mijden.

 

Kleuren combineren voor een man die herfsttype is

Heren die herfsttype zijn kunnen de genoemde kleuren heel erg goed met elkaar combineren. Een Okergele broek kan hij combineren met een olijfgroen shirt. Een bruin pak kan hij combineren met een warm wit overhemd of bijvoorbeeld zalm of zachte groentinten. Behalve petrol en turquoise passen blauwe kleuren niet bij deze mannen. In plaats van blauw kunnen zij beter groentinten kiezen die ze combineren met warme kleuren.

Kleurstyle Herfsttype

Wil je extra advies hebben over welke kleuren het beste bij je passen?
Neem gerust contact op met ons team. Wij helpen je graag!

District Indigo Overhemd Performance Twill Navy Blauw District Indigo
119,95

District Indigo Overhemd Performance Twill Navy Blauw 36

Bekijk product
District Indigo Overhemd Performance Light Blue District Indigo
119,95

District Indigo Overhemd Performance Light Blue 36

Bekijk product
District Indigo Overhemd Performance Licht Blauw Gemêleerd District Indigo
119,95

District Indigo Overhemd Performance Licht Blauw Gemêleerd 48

Bekijk product
Alan Red T-shirt Virginia Pack Ronde Hals Wit S Alan Red
Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €23,96.

Alan Red T-shirt Virginia 2Pack Ronde Hals Wit S

Bekijk product
Alan Red T-shirt Vermont Navy Pack V-Hals Extra Lang + cm XL Alan Red
Oorspronkelijke prijs was: €32,95.Huidige prijs is: €26,36.

Alan Red T-shirt Vermont Navy 2Pack V-Hals Extra Lang + 5cm 2XL

Bekijk product
Slater Stretch pack T-shirt Diepe V-hals Khaki Taupe XL Slater
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €35,96.

Slater Stretch 2pack T-shirt Diepe V-hals Khaki Taupe 2XL

Bekijk product
Slater T-shirt Pack Ronde Hals Basic Fit Extra Long Fit XL Slater
Oorspronkelijke prijs was: €32,95.Huidige prijs is: €26,36.

Slater T-shirt 2Pack Ronde Hals Basic Fit Extra Long Fit 2XL

Bekijk product
Alan Red T-shirt Oklahoma Pack Stretch Navy L Alan Red
Oorspronkelijke prijs was: €46,95.Huidige prijs is: €37,56.

Alan Red T-shirt Oklahoma 2Pack Stretch Navy L

Bekijk product